Dansk

Biografi

Finske Katariina Roth afsluttede i 2003 sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, efter violinstudier i Helsinki 1995-2000 og Berlin 2002-2003. Siden sin Diplom eksamen, har hun arbejdet som freelance violinist, bl.a. i Det Kongelige Kapel (som kontrakt ansat og forestillings assistent), Sjællands Symfoniorkester, Radio Sinfonietta, Radio Symfoniorkestret, Collegium Musicum, Det Ny Teater, Tivoli´s Promenade Orkester, Den Jyske Sinfonietta, Malmø Symfoniorkester, og som koncertmester i Copenhagen Oratorio Strings.

Udover at have spillet i orkestre siden hun var 7 år gammel, spiller Katariina masser af kammermusik. Som solist eller som kammermusiker, har hun optrådt bl.a. i Tivolis Koncertsal, Den Sorte Diamant, Runde Tårn, Nordisk Institut og Tempodrom i Berlin, Gewandhaus zu Leipzig i Tyskland, Kuhmo Kammermusik Festival i Finland, Nya Paviljongen i Kauniainen Finland, Finsk-Dansk Institut i København, Thy Masterclass Kammermusikfestival, og i kirker rundt i Danmark, Sverige og Finland.

Siden 1995 har hun underviset violinspil i musikskolerne og privat , og har været fastansat som violinlærer i Ballerup Musikskole fra 2012 til 2016. Nu arbejder hun som violin vikar i Lyngby-Taarbæk Musikskole.

Duo Penttinen Roth 1Kjetil Bjornson Langen Katariina Roth Emilia Alho and Liisa Tuomaalaothers (5)    others (7)